stap 1
  Wat heb je nodig ?

  • Lippenstift
  • Lippenbalsem
  • Lippenpenseel
  • Lip gloss

Stap2
  Kies een lipstick
Als algemene regel zouden brunettes en roodharigen warmere diepere kleuren moeten dragen, als blondines donkere kleuren dragen kan hun huid er heel bleek uitzien. Experimenteren is natuurlijk de beste manier om uit te maken wat bij je gelaat past.

Lippen en ogen zijn de belangrijkste onderdelen van make-up. Houd je oogmake-up eenvoudig als je je lippen erg opvallend opmaakt.

Als je je ogen zwaar hebt opgemaakt houd je best de make-up aan je lippen zacht met neutrale kleuren. Maak vooral het beste van je grootste troeven.

Stap3
  Wat is de liplijn ?
De liplijn is de grens van de gepigmenteerde zone van de lippen. Sommigen hebben een duidelijke lippenlijn en anderen niet. Als je geen lipliner wil gebruiken kan je het uitlopen van je lipstick toch voorkomen door een beetje concealer rond de buitenkant van de liplijn aan te brengen.

Stap4
  Hydrateer de lippen
Als je droge lippen hebt kan je ze voor het aanbrengen van lippenstift verzachten door ze te hydrateren met lippenbalsem

Stap5
  Hoe breng je lipstick aan ?
De meeste mensen brengen de lipstick onmiddellijk aan met de stick. Dat kan ook, maar het is veel makkelijker om de juiste hoeveelheid lipstick op de juiste plaats aan te brengen met een penseel. Zorg ervoor dat het penseel dat je gebruikt zuiver en droog is en er al geen lippenstift opzit. Ga met het penseel over de lipstick van links naar rechts tot je er genoeg op hebt zitten.

Stap6
  De lippenstift aanbrengen
Begin in het midden van de lippen en trek het penseel naar buiten toe in de richting van de liplijn. Op deze manier is het gemakkelijker omdat je zo minder lipstick op je penseel hebt als je de liplijn bereikt.

Vul de lippen helemaal in.

Stap7
  Dep je lippen
Om ervoor te zorgen dat je lipstick langer houd dep je best je lippen. Je kan dit op twee manieren doen.

Door simpelweg je lippen snel op een tissue te deppen of door 1 laagje tissue op je lippen te leggen terwijl je met transparante poeder op je lippen dept door de tissue heen om je lipstick te fixeren. Verwijder de tissue. De lipstick is gefixeerd door het poeder maar het kan zijn dat er wat kleur is verdwenen.

Stap8
  Breng een tweede laag aan
Breng terug kleur aan in een tweede laag lipstick over het poeder. Je hebt nu mooi egaal aangebrachte lippenstift die urenlang houd. Knijp je lippen niet samen, het zal al het werk dat je er juist instak teniet doen. Lippenstift op je tanden ziet er niet goed uit maar kan je makkelijk voorkomen. Maak me je lippen een “O” stop je vinger in je mond, sluit je mond en trek je vinger uit je mond, dit zal het teveel aan lippenstift verwijderen.

Stap9
  Lipgloss aanbrengen
Als afwerking kan je een beetje lipgloss aanbrengen. Breng de lipgloss aan in het midden van de lippen en spreid het een beetje uit.

Stap10
  Lippenstift bijwerken
Hoe goed je je lippenstift ook hebt aangebracht, tijdens de dag zal hij vervagen. Werk het om de paar uur even bij.